Pagina opties

Groter
RSS

Online Prokkelontmoeting (14-06-2021)

Prokkel.nl

Donderdag 10 juni heeft wethouder Bert Nederveen samen met Martijn Sellbach van De Zijlen de gemeente Westerkwartier vertegenwoordigd bij een online Prokkelbijeenkomst.

De bijeenkomst bestond uit workshops over verschillende onderwerpen zoals het VN Verdrag handicap, kennismaking met ervaringsdeskundigen, communicatie en goede voorbeelden.

Bert Nederveen: “Martijn en ik konden prima inbreng leveren met onder meer concrete voorbeelden van hoe we in onze gemeente samenwerken met mensen met een beperking en hen betrekken. In onze gemeente organiseren we onder meer bijeenkomsten met raadsleden, werken we nauw samen met de belangenvereniging Onderling Sterk en het platform Toegankelijk Westerkwartier en hebben we partijprogramma’s in eenvoudige taal.”

Prokkel

Een Prokkel is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met een verstandelijke beperking én iemand zonder. Om te laten zien hoe belangrijk en waardevol deze ontmoetingen zijn, is er elk jaar een Prokkelweek. Eén week als voorbeeld en inspiratie voor de rest van het jaar. De Prokkelweek was dit jaar van maandag 7 tot en met zaterdag 12 juni. Juist in coronatijd zijn ontmoetingen belangrijk. Daarom is er elke maand een andere online activiteit waarbij mensen elkaar kunnen ontmoeten.

Martijn Sijbring en wethouder Bert Nederveen bij de online bijeenkomst
Op de foto: Martijn Sellbach en Bert Nederveen bij de online bijeenkomst, in het gemeentehuis in Zuidhorn