Pagina opties

Groter
RSS

Onderhoud A7 (02-07-2019)

Dit item is verlopen op 30-08-2019.
plaatje met werkzaamheden

Onderhoudswerkzaamheden A7 tussen Marum en Boerakker (bericht KWS Infra)

KWS Infra voert in opdracht van Rijkswaterstaat tijdens de komende zomervakantie groot onderhoud uit aan de A7 tussen Marum en Boerakker. Naast asfalteringswerkzaamheden, worden er drie duikers onder de autosnelweg vervangen. Hoewel de werkzaamheden in de zomervakantie plaatsvinden om de hinder zoveel mogelijk te beperken, moet het verkeer rekening houden met een langere reistijd.

Wanneer?

Het werk wordt uitgevoerd gedurende de zomervakantieperiode van 12 juli t/m 25 augustus. In die periode is er één rijbaan met vier versmalde rijstroken beschikbaar voor het verkeer: twee rijstroken per richting. In de week van 26 augustus vinden gedurende drie nachten nog enkele afrondende werkzaamheden plaats.

Welke hinder?

Doorgaand verkeer Leeuwarden – Groningen en vice versa

Tijdens de werkzaamheden in de zomervakantie is één rijbaan afgesloten voor het wegverkeer. Op de andere rijbaan worden vier versmalde rijstroken gerealiseerd; twee rijstroken per rijrichting. Het verkeer moet rekening houden met een langere reistijd in de spitsuren.

Bestemmingsverkeer Marum

Bestemmingsverkeer naar en van Marum moet rekening houden met omleidingstijd. Tussen 12 juli en 25 augustus zijn de oostelijke op- en afrit Marum (van en naar Groningen) afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de eerstvolgende op- en afrit bij aansluiting Frieschepalen.

In de nachten van 12 juli en de nachten van 26 t/m 28 augustus is de oprit vanaf Marum naar Drachten tussen 20.00 en 06.00 uur dicht.

Afsluiting tankstations

Ook zijn de tankstations en parkeerplaatsen bij Oude Riet en Mienscheer afgesloten. Voor Mienscheer geldt dit van 12 juli t/m 25 augustus. Tankstation/parkeerplaats bij Oude Riet is van 27 juli tot en met 25 augustus afgesloten.

Meer informatie over de werkzaamheden vindt u op https://werkzaamheden.rijkswaterstaat.nl/