Pagina opties

Groter
RSS

Nieuw type woningen in gemeente Westerkwartier geplaatst in Zuidhorn (28-09-2020)

Dit item is verlopen op 28-09-2021.
Gemeente Westerkwartier logo

Woningcorporatie Wold & Waard heeft het plan vijf kleine woningen te plaatsen op het voormalig sporthalterrein aan de Admiraal Helfrichstraat in Zuidhorn. De kleine woningen hebben een oppervlak van 40 m2. Ze zijn voorzien van alle faciliteiten, zoals een keuken, badkamer, woonkamer, slaapkamer, eigen voordeur en buitenterras.

De woningen zijn zeer energiezuinig (all electric en uitgevoerd met negen zonnepanelen) en kunnen in één dag worden geplaatst. Deze vijf woningen blijven in ieder geval tien jaar staan op het voormalige sporthalterrein.

Start in Zuidhorn

In Nederland is er een tekort aan woningen. Voor mensen met een kleine portemonnee of voor starters is het lastig aan een woning te komen. Wold & Waard onderzoekt of dit kleinere woningtype geschikt is om meer toe te passen in hun woningvoorraad. Wold & Waard wil nu met dit kleine woningtype, Nul-op-de-Meter, in Zuidhorn starten. De bedoeling is in het voorjaar van 2021 de kleine woningen te plaatsen. Voorafgaand vindt eerst de gebruikelijke vergunningsprocedure plaats. Omwonenden krijgen binnenkort tijdens een bijeenkomst meer informatie over het plan via Wold & Waard. 

Parkeerplaatsen uitgebreid

Op de bestaande parkeerruimte aan de woonhaven komen extra parkeerplaatsen. Dit om te voorkomen dat mensen hun auto parkeren aan de Admiraal Helfrichstraat of aan de Brilweg.

Manager Vastgoed  Wold & Waard Jan Leistra:

“De komende jaren investeert Wold & Waard op diverse plekken in de gemeente Westerkwartier. We onderzoeken op dit moment verschillende plannen in de gemeente.”

Wethouder Ruimtelijke Ordening Geertje Dijkstra-Jacobi:

“De plaatsing van deze vijf kleine woningen is een mooie ontwikkeling voor de gemeente Westerkwartier. We staan open voor innovatieve toepassingen van woningbouw en daar past dit heel goed bij. Deze ontwikkeling sluit ook goed aan op de Woonvisie, die we hebben opgesteld en die nu ter inzage ligt.