Pagina opties

Groter
RSS

Nieuw energieloket voor inwoners van het Westerkwartier (30-09-2021)

Vanaf 1 oktober kunnen inwoners van de gemeente Westerkwartier terecht op een nieuw energieloket: het Regionaal Energieloket. Hier kunnen inwoners onafhankelijke informatie vinden en vragen stellen over het verduurzamen van hun woning. 

De afgelopen zes jaar hadden de Groninger gemeenten een gezamenlijk energieloket. Deze samenwerking loopt op 1 oktober 2021 af. Alle Groninger gemeenten hebben besloten om zich per 1 oktober aan te sluiten bij het Regionaal Energieloket. Dit is een landelijke partij die voor een groot aantal gemeenten uit Nederland invulling geeft aan het Energieloket. Door aan te sluiten bij het Regionaal Energieloket wordt kennis en ervaring tussen een grotere groep gemeenten in Nederland gedeeld.

1 centrale plek

Wethouder duurzaamheid Hielke Westra over de aansluiting bij het Regionaal Energieloket: ‘Als gemeente willen we een centrale plek om onze inwoners te kunnen informeren over verduurzamen en energie besparen. Via het nieuwe loket kunnen bewoners stap voor stap zien wat de mogelijkheden zijn om dat in hun eigen woning te gaan doen. Zo kun je met eenvoudige, kleine maatregelen als tochtstrippen snel energie en daarmee geld besparen. Dat we als Groninger gemeenten nu allen naar een landelijke partij overstappen, betekent niet dat we niet meer met elkaar zullen samenwerken. Bepaalde projecten zullen we nog steeds gezamenlijk oppakken.’

Subsidies en lokale financieringsmogelijkheden

Behalve algemene informatie over verduurzamen, is nog veel meer te vinden op het nieuwe loket. Bijvoorbeeld informatie over landelijke en lokale subsidies en de mogelijkheden voor leningen en lokale financieringsmogelijkheden van gemeente Westerkwartier. Met de gratis HuisScan weten inwoners in 2 minuten wat voor hun woning de mogelijkheden zijn om hun energierekening te verlagen. Via de mail of per telefoon kunnen vragen worden gesteld aan iemand van het Regionaal Energieloket. Indien nodig worden inwoners doorverwezen naar specialisten voor een uitgebreid bouw- en installatietechnisch advies. Tot slot kunnen inwoners er eenvoudig en vrijblijvend offertes aanvragen bij bouw- en installatiebedrijven.

regionaalenergieloket.nl

Inwoners die hun postcode invullen op www.regionaalenergieloket.nl kunnen daar zien wat ze kunnen doen op hun energierekening te verlagen.