Pagina opties

Groter
RSS

Nationale voorleesdagen (19-01-2021)

voorlezen

Van 20 t/m 30 januari zijn er weer de Nationale voorleesdagen. Voorlezen is niet alleen leuk en gezellig, maar ook heel leerzaam voor kinderen.

Het is een belangrijke manier om nieuwe woorden te leren. Door vaak naar verhalen te luisteren, wordt de woordenschat groter. Kinderen leren de wereld om hen heen wat beter te begrijpen en kunnen makkelijker dingen benoemen. Voorlezen heeft heel veel voordelen, dus begin er heel vroeg mee!

Wist je dat…..

Je baby`s ook al kunt voorlezen?

Voorlezen de fantasie stimuleert?

Dat als je vaak voorleest…

… kinderen makkelijker zelf leren lezen?

… ze ook beter worden in rekenen?

… kinderen leren om rustig te luisteren en zich te concentreren?

Het prentenboek dat centraal staat tijdens de Nationale Voorleesdagen (van 20-30 januari), is ‘Coco kan het!’ van Loes Riphagen. Het gaat over het vogeltje Coco. Ze vindt het héel spannend om het nestje te verlaten en te leren vliegen. Maar ze ontdekt dat ze het kan en dat het fantastisch is!

In de bibliotheek kun je dit boek en nog veel meer leuke voorleesboeken vinden. Er zijn zelfs boekjes speciaal voor baby’s! Kinderen kunnen gratis lid worden van de bibliotheek en als je je baby als lid aanmeldt dan krijg je bovendien een mooi Boekstartkoffertje cadeau met een verrassing erin! Kijk op de website voor openingstijden: www.biblionetgroningen.nl en voor meer info over het koffertje en tips op www.boekstart.nl.

Tips:

  • Hou je van zingen en heb je Spotify? (kan ook via gratis app). Dan vind je daar voorleesliedjes die leuk zijn om samen met je kindje te zingen. Er zijn Nederlandse liedjes maar ook liedjes in 12 andere talen. Download hiervoor de gratis app Spotify: zoek dan op ‘Voorleestrom’ en je vindt de voorleesliedjes om samen te zingen, in 12 talen.
  • Op www.jeugdbibliotheek.nl vind je luisterboeken, video’s en e-books voor alle leeftijden. 
  • Op de site www.wepboek.nl/kindersite staan ook allerlei luisterboeken.

Voorleesexpress

Vind je het lastig om zelf voor te lezen? Dan kan VoorleesExpress Humanitas Westerkwartier je helpen! Een vrijwilliger komt dan één keer per week bij jullie thuis om voor te lezen of samen te lezen. Maar ook om bijvoorbeeld een taalspelletje te doen en met de ouders te praten over voorlezen. Wil je meer informatie? Bel, mail of app naar Inge van der Veen, 06-51421646, voorleesexpress.westerkwartier@humanitas.nl