Pagina opties

Groter
RSS

Minimabeleid 2021 aanvragen kan weer vanaf 1 maart! (25-02-2021)

Dit item is verlopen op 31-07-2021.
Tegemoetkoming 2021

Heeft u een inkomen op of rond bijstandsniveau en een beperkt vermogen? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor het minimabeleid 2021. Het gaat om:

  • Het vaste deel van de afvalstoffenheffing (vastrecht)
  • Het Participatiefonds voor culturele, maatschappelijke en/of sportieve activiteiten

Met ingang van dit belastingjaar wordt er geen tegemoetkoming meer verleend in de kosten van het variabele deel van de afvalstoffenheffing, de kilo’s. U merkt dit pas bij de afrekening kilo’s op het aanslagbiljet gemeentelijke belastingen 2022. De gemeente biedt u de mogelijkheid tot het scheiden van uw afval waardoor u zelf invloed heeft op het aantal kilo’s dat u aanbiedt.

Iedereen die op 1 januari 2021 een bijstandsuitkering van de gemeente Westerkwartier, heeft al bericht van ons ontvangen. U hoeft dan niets meer te doen.

Heeft u geen brief gehad of ontvangt u geen bijstandsuitkering van ons? Uw inkomen is niet meer dan 120% van de bijstandsnorm. Voor gezinnen met inwonende kinderen tot 18 jaar is 130% van toepassing. Via de website kunt u met uw DigiD inlogcode via www.westerkwartier.nl/tegemoetkoming een aanvraag indienen. Wanneer u liever een aanvraagformulier per post ontvangt kunt u dat ook aangegeven. Voor meer informatie kunt u terecht bij de medewerkers Inkomen via telefoonnummer 14 0594.

Aanvragen van het minibeleid kan vanaf 1 maart