Pagina opties

Groter
RSS

Maatregelen in de dienstverlening Westerkwartier n.a.v. coronavirus (16-03-2020)

Corona

De dienstverlening van de gemeente Westerkwartier blijft beschikbaar voor inwoners en bedrijven. Wel hebben we door het coronavirus een aantal aanpassingen gedaan. Deze maatregelen gelden vooralsnog tot 28 april 2020.

Noodzakelijke dienstverlening Inwonerszaken op 1 locatie, Zuidhorn

De dienstverlening van Inwonerszaken voor de zaken die niet kunnen wachten zoals identiteitsbewijzen, rijbewijzen, aangifte geboorte of overlijden vindt plaats op afspraak en alleen op de locatie Zuidhorn (Hooiweg 9, route).

Openingstijden van deze locatie

  • maandag tot en met vrijdag open van 8.00-12.00 uur,

Inwoners die al een afspraak bij Inwonerszaken hebben gemaakt op een andere locatie, bellen we om de afspraak om te zetten.

De locaties Grootegast, Leek en Marum zijn per 17 maart gesloten voor publiek.

Dienstverlening burgerzaken

De afgelopen week zijn veel reisdocumenten aangevraagd, ook als de termijn niet op termijn verlopen is. Door de maatregelen rondom de dienstverlening aan te scherpen, we inwoners voor wie de aanvraag of het verlengen van reisdocumenten niet kan wachten, goed helpen. De dienstverlening van burgerzaken voor de zaken beslist niet kunnen wachten, vindt plaats op afspraak en na telefonisch overleg 14 0594 op de locatie Zuidhorn (Hooiweg 9). Heeft u al een afspraak bij burgerzaken op een andere locatie of een ander tijdstip, dan bellen we u om de afspraak te zetten.

Afhalen ook op 1 locatie, Zuidhorn

Een paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs dat u voor 17 maart heeft aangevraagd op andere locatie, kunt u alleen in Zuidhorn afhalen tussen 8.00-12.00 uur. Heeft u aanvraag in Grootegast, Leek of Marum gedaan, dan moet u naar Zuidhorn om het op te halen.

Niet zonder afspraak langskomen

Voor het overige kunnen inwoners de gemeente telefonisch benaderen en voorlopig niet langs komen op de gemeentehuizen. Hebt u gezondheidsklachten (verkouden, hoesten, koorts), dan vragen we u vriendelijk uw afspraak met de gemeente uit te stellen naar een later moment.

Telefonisch blijven we bereikbaar

Heeft u een afspraak en twijfelt u of deze door kan gaan, dan verzoeken we u te bellen. Ook voor andere vragen blijft de gemeente telefonisch bereikbaar.

Schermen balie

Ter bescherming van de bezoekers en de medewerkers van de gemeente, heeft de doorzichtige schermen geplaatst aan de balie op de locatie Zuidhorn.

Huisbezoek

De gemeente voert tot 28 april aanstaande geen huisbezoeken uit, tenzij er sprake is van een crisis en/of veiligheidsrisico. Afspraken worden telefonisch afgehandeld of uitgesteld. In geval van crisis en/of veiligheidsrisico nemen we eerst telefonisch contact op.

Periode

Deze maatregelen gelden voorlopig tot 28 april 2020.