Pagina opties

Groter
RSS

Maatregelen in de dienstverlening Westerkwartier n.a.v. coronavirus (07-07-2020)

Corona

Als gemeente Westerkwartier volgen we de landelijke richtlijnen vanuit de Rijksoverheid en RIVM. We stemmen ons beleid continu en in nauw overleg af met de Veiligheidsregio en GGD Groningen. De dienstverlening van de gemeente Westerkwartier blijft beschikbaar voor inwoners en bedrijven. Wel hebben we door het coronavirus een aantal aanpassingen gedaan.

Gemeente Westerkwartier opent gemeentelocatie Leek weer

Vanaf 1 juli kunt u ook weer terecht bij de gemeentelocatie in Leek. Vanwege de coronacrisis was alleen de locatie in Zuidhorn open. Om de toenemende drukte op te vangen wordt ook de locatie in Leek corona-proof ingericht.  U bent vanaf 1 juli op beide locaties welkom voor het aanvragen of verlengen van reisdocumenten en/of uw rijbewijs nadat u online een afspraak heeft gemaakt (u kunt nu een afspraak inplannen voor na 1 juli). Wilt u vóór 1 juli langskomen of een andere afspraak maken? Bel dan voor een afspraak via 14 0594, zodat maat-werk geleverd kan worden. Beide locaties zijn geopend van 08:00 uur tot 12:00 uur.

Coronamaatregelen

Vanwege de coronacrisis werd de locatie Zuidhorn speciaal ingericht om de dienst-verlening binnen de coronaregels te leveren. De andere drie gemeentelocaties werden voor inwoners gesloten. Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld, neemt de drukte op de locatie Zuidhorn toe. Om te zorgen voor een betere verspreiding van de drukte gaat de gemeentelocatie in Leek weer open. Ook worden inwoners van het zuiden van de gemeente hiermee tegemoet gekomen. Uiteraard worden in Leek ook coronamaatregelen getroffen om inwoners en medewerkers te beschermen. Zo is er plexiglas bij de balies, zijn speciale wachtruimtes ingericht en worden looplijnen aangebracht.

Bouwvak

Ook in de bouwvak (week 30, 31, 32) geldt dat deze twee locaties geopend zijn. Wel is er een beperkte telefonische bereikbaarheid in deze weken: van 08:00 uur tot 12:00 uur, in plaats van tot 17:00 uur. Voor jeugdzorg en noodgevallen blijft de gemeente bereikbaar.

Rest van het jaar

Tot 31 december 2020 zijn de locaties Leek en Zuidhorn ‘s ochtends geopend voor de dienstverlening aan de inwoners.