Pagina opties

Groter
RSS

Maak kennis met de milieupuut en de textielpuut (29-12-2020)

groene textielpuut en witte milieupuut met opdruk

De milieuzak en de textielzak zijn vernieuwd en voortaan voorzien van een trekkoord. Dit trekkoord maakt het voor u een stuk makkelijker om de zakken dicht te binden. De zakken hebben beide ook een nieuw ontwerp en een nieuwe naam, met een Westerkwartiers tintje. In het nieuwe jaar werken we met de milieupuut (transparante zak) en textielpuut (groene zak).

De verspreiding van de milieupuut en textielpuut verandert

De nieuwe zakken voor de inzameling van plastics, drankenkartons en textiel worden niet meer door HRM achtergelaten, maar zijn vanaf 1 januari 2021 verkrijgbaar bij de plaatselijke supermarkten en een groot aantal dorpshuizen. Op de website van de gemeente www.westerkwartier.nl/milieupuut kunt u een overzicht vinden van alle afhaallocaties. De zakken blijven gratis.

PD

U ontvangt of hebt een setje nieuwe zakken in uw brievenbus ontvangen. Op de wikkel staat de term PD. De term PD staat voor Plastic en Drankenkartons. Hieronder valt het afval van plastic flessen en flacons en drankkartons of plastic verpakkingen en drinkpakken.

Het ophalen van de milieu- en textielpuut blijft zoals het was

Zowel de milieupuut als de textielpuut wordt ook de komende jaren weer door Hoeksema bij u opgehaald, zoals u bent gewend. De ‘oude’ zakken kunt u nog blijven gebruiken totdat ze op zijn. Hebt u vragen, dan kunt u mailen naar afval@westerkwartier.nl

Wilt u meer weten over afval wegbrengen en afval scheiden of kijk op www.westerkwartier.nl/afval