Pagina opties

Groter
RSS

Loco-burgemeester opent eerste Internationale Shanty Festival Westerkwartier in Grootegast (17-05-2019)

Dit item is verlopen op 31-05-2020.

Zaterdag 18 mei organiseert het Abel Tasman Koor voor het eerst in Grootegast het Internationaal Shanty Festival Westerkwartier. Naast tien Nederlandse koren doen twee koren uit Duitsland mee.

Het koor organiseert het festival in samenwerking met Ondernemend Grootegast. De twaalf koren zijn te zien en horen op vier podia tijdens de jaarmarkt Grootegast. Loco-burgemeester Geertje Dijkstra-Jacobi opent het festival rond 11.00 uur in de feesttent op het Marktplein in Grootegast.

CD

Het Abel Tasman Koor Sebaldeburen heeft ook een nieuwe cd uitgebracht. Vol trots overhandigen ze deze zaterdag 18 mei aan de loco-burgemeester. De cd is in maart opgenomen en bevat 20 nummers. De overhandiging vindt ook plaats in de feesttent op het Marktplein in Grootegast.

Koor

Ruim 20 jaar geleden is het Abel Tasman Koor opgericht in Sebaldeburen. Het koor telt nu 48 zangers en zangeressen en 5 muzikanten, die uit de gemeente Westerkwartier en omgeving komen. Ze zingen de traditionele shanties en zeemansliedjes in diverse talen. Daarnaast zingen ze liedjes die te maken hebben met Tasman of de zee uit het populaire genre van de jaren ‘60, ‘70 en ‘80. Ze treden op in hun tenues van nagemaakte 17e-eeuwse  kledij.