Pagina opties

Groter
RSS

Langer parkeren in centrum Zuidhorn (15-11-2019)

Dit item is verlopen op 15-05-2020.
logo gemeente westerkwartier

De gemeente Westerkwartier heeft besloten de parkeerduurregeling in het centrum van Zuidhorn te verruimen van twee naar drie uur. Het gaat hier om het parkeren binnen de blauwe zone in de beide parkeergarages en het parkeerterrein aan de Wilhelminalaan. De halfuur parkeerplaatsen binnen de blauwe zone blijven ongewijzigd.
 

Aantrekkende werking

Het verruimen van deze parkeerduur maakt het centrum van Zuidhorn nog aantrekkelijker voor het winkelende publiek en de bezoekers van de diverse horeca. Mensen die het centrum bezoeken, kunnen nu al gratis parkeren. Met de nieuwe regeling krijgt het publiek nu ruimer de tijd de winkels en/of eet- en drinkgelegenheden in het centrum te bezoeken. De voorgestelde verruiming van de parkeerduurregeling is besproken met de Zakenkring Zuidhorn. Verantwoordelijk wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi: “We verwachten door de verruiming van de parkeerduur een aantrekkende werking vanuit de regio en hiermee een bijdrage te leveren aan een goed ondernemersklimaat in het centrum van Zuidhorn.”

Aanpassen bebording

Deze regeling gaat in zodra de bebording met de verruimde parkeerduur (max. 3 uur) in het centrum is geplaatst. Dit gebeurt op korte termijn.