Pagina opties

Groter
RSS

Klik & Tik en Digisterker (13-08-2019)

Dit item is verlopen op 05-07-2020.
mannetje achter computer

Gratis cursussen: Klik & Tik en Digisterker.

Bang voor de computer? Ga naar de bieb voor de gratis cursus Klik & Tik!

Je kunt via de computer en op internet steeds meer regelen. Heel handig, maar lastig als  je hier weinig ervaring mee hebt. Met de gratis cursus  Klik & Tik leer je de eerste stappen  van werken met computers en internet. De cursus bestaat uit een aantal onderdelen, die  je achter elkaar of los van elkaar kunt volgen. Je leert in je eigen tempo hoe een computer werkt, ontdekt de mogelijkheden van het internet en leert werken met sociale media zoals Facebook en Whatsapp.

Tineke Goossens van de Bibliotheken in het Westerkwartier: “We hebben al veel mensen  blij kunnen maken, het is fantastisch te zien hoe de knoppenangst verdwijnt en hoe we  mensen helpen digitaal vaardig te worden.” Is het iets voor je of ken je iemand die je erop  attent wil maken? Loop dan de bibliotheek eens binnen.  Voor vragen en informatie kun je contact opnemen met de klantenservice, telefoonnummer 088 5061 900. Vanaf september gaan de cursussen weer van start. Opgave kan via de bibliotheken Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn gedurende het hele jaar.

Cursus Digisterker: werken met de e-overheid

Aangifte doen bij de Belastingdienst, een verhuizing doorgeven aan de gemeente of huurtoeslag aanvragen. Allemaal zaken die je steeds meer via internet regelt. Vaak is hiervoor ook een DigiD nodig. Dit kan lastig zijn, vooral als je niet zo handig bent met een computer en met internet. Daarom bieden bibliotheken de cursus ‘Werken met de e-overheid’ aan. Cursisten leren hoe ze zaken met de overheid via internet snel en makkelijk kunnen regelen. Hoe kun je informatie vinden bij de overheid? Maar ook, hoe kun je iets aanvragen, bijvoorbeeld een paspoort bij de gemeente of zorgtoeslag bij de Belastingdienst. Ook MijnOverheid en de

Berichtenbox komen aan bod. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten. Bij de start van de cursus ontvangen cursisten een werkboek. De cursus Digisterker is gratis. Aanmelden kan via de website van de bibliotheken: https://biblionetgroningen.nl/digisterker. De cursus vindt plaats in de bibliotheken van Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn.