Pagina opties

Groter
RSS

Kledingbank Maxima Westerkwartier (06-09-2019)

Dit item is verlopen op 10-01-2020.
mannen in pak

Aan het Markplein 3 in Grootegast heeft de gemeente Westerkwartier een leegstaand winkelpand tijdelijk beschikbaar gesteld aan de Kledingbank Maxima Westerkwartier. Hiervoor is de huurovereenkomst ondertekend door de Kledingbank Maxima Westerkwartier en de gemeente Westerkwartier. Op dit moment is een grote groep van vrijwilligers dagelijks bezig het pand in te richten en er een volwaardige modezaak van te maken. Medio oktober is de opening van de kledingbank.

Van minima naar maxima

Kledingbank Maxima zet zich in mensen een stap verder te helpen op de weg van minima naar maxima. Maxima is een particulier initiatief, zonder religieuze of politieke doelstelling. Er zijn geen betaalde krachten. Bij Maxima kunnen mensen met een bijstands- of Wajonguitkering of met een laag inkomen, aansluitend bij de gemeentelijke norm, winkelen uit de voorjaars- en zomercollectie en uit de herfst- en wintercollectie.

Re-integratie en participatie

Naast de kledinguitgifte gaan het bestuur van de kledingbank en de gemeente ook in gesprek met elkaar. Ze willen samen bekijken hoe het concept kan bijdragen aan re-integratie en participatie van inwoners in de gemeente Westerkwartier.

Op de foto van links naar rechts: Henk Slagter (bestuurslid kledingbank), wethouder Bert Nederveen en Arie Noordhoff (bestuurslid kledingbank) met de getekende huurovereenkomst.