Pagina opties

Groter
RSS

Kindpakket Westerkwartier maakt kinderwensen mogelijk (24-10-2019)

Dit item is verlopen op 24-04-2020.
logo gemeente westerkwartier

Vrijdagmiddag 1 november gaat Kindpakket Westerkwartier live. Het kindpakket is voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen zodat zij mee kunnen doen in de samenleving. Voor elk kind is € 250,- beschikbaar en te besteden bij winkeliers in de gemeente Westerkwartier. Wethouder Bert Nederveen geeft 1 november tussen 13.00 uur en 14.30 uur de aftrap voor het kindpakket in Museum Wierdenland, Van Swinderenweg 10 in Ezinge.

“Als college vinden we het belangrijk dat kinderen uit gezinnen met een laag inkomen mee kunnen doen in onze gemeente. Ouders met een laag inkomen hebben vaak geen geld om bijvoorbeeld nieuwe kleding te kunnen kopen voor hun kinderen, een keer met ze naar het zwembad te kunnen gaan of een kinderfeestje te kunnen geven. Met het kindpakket kunnen we ervoor zorgen dat kinderen uit gezinnen met een laag inkomen ook zorgeloos kind kunnen zijn”, aldus wethouder Bert Nederveen van de gemeente Westerkwartier.

Kindpakket Westerkwartier

Bij het kindpakket zijn al bijna vijftig ondernemers uit het Westerkwartier betrokken. Ondernemers die nog niet zijn aangesloten maar wel belangstelling hebben, kunnen zich aanmelden via de gemeente. Het kindpakket is voor alle gezinnen met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm. Gezinnen die via de gemeente al gebruik maken van andere minimaregelingen ontvangen per brief bericht over het kindpakket. Gezinnen die niet bekend zijn, maar wel in aanmerking komen voor het kindpakket, kunnen een aanvraag indienen. Informatie hierover is verkrijgbaar via www.westerkwartier.nl/minima of via 14 0594.

Voucher met QR-code

Het kindpakket bestaat uit een voucher met een totaalwaarde van € 250,- per kind. Hiermee kunnen ouders en kinderen via een QR-code bij diverse ondernemers in de gemeente Westerkwartier terecht. Met het budget kunnen zij één of meerdere producten aanschaffen. De QR-code kunnen zij tot 1 november 2020 gebruiken, daarna vervalt het tegoed.