Pagina opties

Groter
RSS

Introductie voorleesfunctie (06-09-2019)

Dit item is verlopen op 31-10-2019.
Week van de alfabetisering

Op maandag 9 september introduceert wethouder Elly Pastoor de voorleesfunctie op deze website. Zij doet dit als aftrap van de Week van de Alfabetisering in het Taalhuis Westerkwartier van 14.30 tot 15.30 uur in de bibliotheek aan het Marktplein 11 in Grootegast.

Op deze site is het mogelijk om tekst te laten voorlezen en/of te laten vertalen. Hiervoor maken we gebruik van ReadSpeaker.  Met een eenvoudige druk op de knop 'Lees voor', aan de rechterkant van de tekstpagina’s kunnen bezoekers van de website hier gebruik van maken. Ook is het mogelijk de tekst te laten vertalen. In totaal zijn er 17 talen beschikbaar.

Toegankelijke website

De gemeente vindt het belangrijk om de inhoud van de website toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. De inhoud wordt door de voorleesfunctie toegankelijker voor bijvoorbeeld laaggeletterden, mensen die dyslectisch zijn en mensen met een verminderd gezichtsvermogen. Ook voor het lezen van een taal die niet je moedertaal is, kan de voorleesfunctie een waardevolle toevoeging zijn. Het helpt daarnaast mensen die moeite hebben met digitalisering.

Meer informatie over de mogelijkheden van de voorleesfunctie

Misschien bent u op zoek naar: