Pagina opties

Groter
RSS

Heroriëntatie voor zelfstandig ondernemers (01-07-2021)

Dit item is verlopen op 02-10-2021.
logo westerkwartier

Door de coronacrisis denken veel zelfstandig ondernemers na over hun toekomst.

Dat doen ze, omdat dat bij het ondernemerschap hoort. Ze doen het ook, omdat de regering eerder heeft opgeroepen de periode van de TOZO (Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers) daarvoor te gebruiken.

De nieuwe toekomst kan bijvoorbeeld bestaan uit het (aangepast) voortzetten van de onderneming, het starten van een andere onderneming of het werken in loondienst. Elke ondernemer maakt daarin eigen keuzes. Bij het maken van keuzes komt veel kijken. Het maken van (nieuwe) keuzes laat je ook niet onberoerd.

Hulp bij heroriëntatie aanvragen (TOZO)

Ondernemers die door de coronacrisis inkomensverlies hebben, kunnen van 1 januari tot 1 oktober 2021 persoonlijke hulp krijgen om zich voor te bereiden op hun toekomst. Deze heroriëntatie is onderdeel van de TOZO. De gemeente Westerkwartier heeft voor deze ondersteuning afspraken gemaakt met het Startburo.

Bent u zelfstandig ondernemer en denkt u in deze tijd na over een nieuwe toekomst? Een toekomst als zelfstandig ondernemer of als werknemer in loondienst? U kunt persoonlijke hulp krijgen bij deze heroriëntatie. Zoals een persoonlijk adviesgesprek, coaching en/of een onderzoek naar de levensvatbaarheid van uw bedrijf. U kunt persoonlijke hulp bij heroriëntatie aanvragen.

Voor wie?

Deze ondersteuning is speciaal voor ondernemers die minder inkomen hebben door de coronacrisis. U kunt deze regeling aanvragen bij de gemeente náást de financiële ondersteuning van de TOZO en ook als u geen recht heeft op TOZO. Welke ondersteuning voor heroriëntatie kunt u aanvragen? U kunt ondersteuning aanvragen bij de gemeente Westerkwartier voor:

  • het voortzetten en versterken van uw eigen bedrijf;
  • het vinden van een baan in loondienst; 
  • het stoppen met uw bedrijf;
  • hulp bij schulden.

Wilt u hulp bij heroriëntatie?

Wilt u hulp bij heroriëntatie, stuur dan een contactverzoek naar herorientatiezzp@westerkwartier.nl. Hierin vermeldt u uw bedrijfsnaam, voor- en achternaam, mailadres en telefoonnummer. Een medewerker van Het Startburo neemt binnen twee werkdagen contact met u op. U kunt ook telefonisch contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 0594. Zij maken dan voor u een contactverzoek.

Meer informatie

Voor meer informatie over heroriëntatie kunt u ook kijken op de volgende sites:

  • kvk.nl/informatiewijzer. Dit is een overzicht van de informatie over heroriëntatie van onder meer de Kamer van Koophandel, de Rijksoverheid en diverse brancheorganisaties. 
  • Kansrijkberoep.nl van Werk In Zicht voor oriëntatie op een ander beroep. Dit online leren project is ook voor ZZP-ers met een TOZO uitkering. Als ondernemer kunt u gratis en onbeperkt kiezen uit competentietesten, leerroutes en opleidingen. 
  • https://www.scholingsalliantie.nl/nl-leert-door/, ‘Nederland leert door’ van de scholingsalliantie Noord.