Pagina opties

Groter
RSS

Herdenking einde Japanse bezetting voormalig Nederlands-Indië in Marum (08-08-2019)

Dit item is verlopen op 30-09-2019.
logo gemeente westerkwartier

Donderdagavond 15 augustus aanstaande vindt de herdenking van het einde van de Japanse bezetting van voormalig Nederlands-Indië plaats in en bij de kerk aan de Noorderringweg 41 in Marum.

Op 15 augustus 1945 kwam er voor het Koninkrijk der Nederlanden officieel een einde aan de Tweede Wereldoorlog. Op deze dag herdenken we ieder jaar álle slachtoffers van de Japanse bezetting van Nederlands-Indië en de directe gevolgen daarvan. De officiële herdenking is in Den Haag. Ook op andere plekken in het land vinden herdenkingen plaats zoals in Marum, waar deze herdenking voor de zesde keer wordt georganiseerd.

Programma

Het programma begint vanaf 19.00 uur in de Romaanse kerk aan de Noorderringweg in Marum. Wethouder Elly Pastoor van de gemeente Westerkwartier houdt een toespraak, gevolgd door twee minuten stilte. De Molukse gospelgroep Hosiana zingt deze avond een aantal liederen en er worden kransen en bloemen gelegd bij het oorlogsmonument. In de kerk vertellen een aantal personen daarna hun persoonlijke verhaal.