Pagina opties

Groter
RSS

Heeft u geldzorgen of schulden? (19-10-2021)

Dan leest u hieronder hoe we u kunnen helpen.

Bepaalde rekeningen kunnen niet blijven liggen, zoals de energie- en zorgrekening. Gebeurt dit toch, dan krijgt u al snel grotere schulden. Daarom krijgen we als gemeente een bericht van uw energiebedrijf, zorgverzekeraar, verhuurder of waterbedrijf wanneer u een rekening niet hebt betaald. We willen u dan graag zo snel mogelijk helpen om grotere geldproblemen te voorkomen. Vaak is een klein beetje hulp al voldoende.

Hulp van Sociaal Werk De Schans

Sociaal Werk De Schans helpt inwoners in de gemeente Westerkwartier bij vragen en zorgen over geld. We hebben deze organisatie gevraagd of zij samen met u willen kijken naar een oplossing voor uw geldzorgen. Ontvangen wij signalen van achterstand in betalingen? Dan komt Sociaal Werk De Schans graag zo snel mogelijk met u in contact. U krijgt van ons een brief met informatie wat u zelf kunt doen. In sommige gevallen neemt een medewerker van Sociaal Werk De Schans contact met u op. Soms komen zij bij u thuis langs. Samen zoekt u naar mogelijke oplossingen. Het uiteindelijke doel is uw geldzorgen op te lossen en erger te voorkomen.

Als blijkt dat er meer hulp of inzet nodig is, dan kunnen zij u begeleiden naar schuldhulpverlening.

Meer informatie over schuldhulpverlening

Heeft u schulden en kunt u uw rekeningen al meerdere keren niet meer betalen? Dan kan schuldhulpverlening u hierin ondersteunen. U kunt hiervoor contact opnemen met een van onderstaande organisaties. Ook als u ondernemer bent.

Organisatie Telefoonnummer
Sociaal Werk De Schans 0594 - 745620
Schuldhulpmaatje Westerkwartier 06 - 27892836
Humanitas Westerkwartier 06 - 26569680
GKB Assen 0592 - 366099