Pagina opties

Groter
RSS

Grofvuilroute van 16 en 17 juni (01-06-2021)

logo westerkwartier

Op 16 en 17 juni kunt u uw grofvuil aan de weg zetten. Woont u aan de noordzijde van de A7 (gebied Grootegast, Zuidhorn, Middag) dan kan dit woensdag 16 juni. Als u aan de zuidzijde van de A7 woont (gebied Leek, Marum) dan kan dit donderdag 17 juni.

Aanmelden

Dit kan via www.westerkwartier.nl/grofvuil. Voor inwoners die geen internet hebben, is er de mogelijkheid om via het algemene nummer (14 0594) een papieren formulier op te vragen. Deze krijgt u dan thuisgestuurd en kunt u ingevuld weer terugsturen of bij een van de gemeentehuizen in Leek of Zuidhorn inleveren. Aanmelden voor de grofvuilroute kan tot en met zondag 13 juni.

Uitvoering

  • Het grofvuil mag pas op de dag van de inzameling aan de weg worden gelegd;
  • Het grofvuil moet op de dag van de inzameling uiterlijk om 8 uur bij de weg liggen;
  • Nadat uw grofvuil is opgehaald, stuurt de gemeente u een factuur. Het te betalen bedrag wordt berekend op basis van de werkelijk aangeleverde hoeveelheid grofvuil.

Tarieven

Het tarief tot en met 3 m³ (kuub) is € 18,00 per m³. Biedt u meer dan 3 m³ grofvuil aan dan betaalt u € 22,00 per m³. Rekenvoorbeeld: wanneer u 5 m³ afval aanbiedt, wordt (3x € 18,00 + 2x € 22,00=) € 98,00 in rekening gebracht.

Volgende data grofvuilroute

De overige data voor het ophalen van grofvuil dit jaar zijn:

  • woensdag 25 en donderdag 26 augustus 2021
  • woensdag 17 en donderdag 18 november 2021

Wat is grofvuil?

Grofvuil is huishoudelijk afval dat te groot en te zwaar is om in de grijze container aan te bieden. Denk aan oude meubels, vloerkleden en tuinstoelen. Bruin- en witgoed vallen niet onder grofvuil. Dit zijn bijvoorbeeld televisies, wasmachines en koelkasten. Deze kunt u gratis inleveren op de milieustraat. Kleine elektrische apparaten kunt u ook wekelijks meegeven aan de milieuboer.