Pagina opties

Groter
RSS

Gratis deelname gezondheidsadvies (09-02-2021)

gezond

Bent u bij Menzis verzekerd, dan kunt u gratis gebruik maken van het programma de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI).

Met dit programma krijgt u twee jaar lang advies en intensieve begeleiding over gezonder eten, meer bewegen en een betere kwaliteit van leven. In een video legt Menzis alles uit over GLI of scan de QR-code op deze pagina.

Anders eten en meer bewegen

Het programma bestaat uit het aanleren van nieuwe eetgewoontes onder begeleiding van een leefstijlcoach met ondersteuning van een diƫtist en fysiotherapeut. Na de intake met de leefstijlcoach gaan de deelnemers in groepen sporten of wandelen om hun conditie te verbeteren. De focus ligt onder andere op bewustwording, zodat de nieuwe leefstijl vol te houden is op langere termijn.

Voorwaarden deelname

Deelnemen kan als het volgende voor u geldt:

  • U heeft een Menziszorgverzekering
  • U bent 18 jaar over ouder
  • U heeft overgewicht
  • U bent gemotiveerd om het programma twee jaar vol te houdenQR code met een link naar het animatiefilmpje van menzis

Hoe kunt u deelnemen?

Inwoners uit de gemeente met een zorgverzekering van Menzis die voldoen aan de voorwaarden om mee te doen aan de GLI, kunnen zich melden bij een huisarts. De huisarts zorgt voor aanmelding bij het programma.

Gratis beweegprogramma met gemeentepolis

De gemeente biedt in samenwerking met Menzis en Sociaal Werk De Schans een gratis beweegprogramma voor mensen met een gemeentepolis (GarantVerzorgd-verzekering van Menzis). Kijk voor meer informatie op de website van Sociaal Werk De Schans.