Pagina opties

Groter
RSS

Gezocht: juryleden voor de leefbaarheidsprijs (02-06-2020)

logo westerkwartier

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Westerkwartier stelt een Leefbaarheidsprijs in. De belangrijkste doelstelling voor het instellen van de Leefbaarheidsprijs is het stimuleren van (vrijwilligers) activiteiten, die een positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid in de gemeente. Dit kan op alle mogelijke terreinen zijn, zoals sport, welzijn, cultuur, milieu, zorg, veiligheid, of juist een initiatief wat betreft het Coronavirus. Na de zomervakantie wordt de leefbaarheidsprijs uitgereikt.

Leefbaarheidsprijs

Voor een goed woon- en leefklimaat zijn allerlei voorzieningen nodig. Winkels, wegen, dorpshuizen, scholen en sportvoorzieningen bijvoorbeeld. Het verenigingsleven speelt hierbij een belangrijke rol. Veel voorzieningen kunnen niet bestaan zonder de inzet van vrijwilligers. Zij zijn voor de leefbaarheid van een dorp dus van groot belang. Het gemeentebestuur draagt deze mensen een warm hart toe.

Juryleden

Voor deze Leefbaarheidsprijs zijn wij op zoek naar juryleden. De juryleden die we zoeken zijn inwoners, die een brede betrokkenheid hebben bij het maatschappelijke leven in de gemeente. De jury vertegenwoordigt inwoners uit verschillende leeftijdscategorie├źn en uit verschillende dorpen. Mocht u belangstelling hebben, dan kunt u voor 15 juni een mail met uw naam, leeftijd en woonplaats sturen naar leefbaarheid@westerkwartier.nl. Wilt u ook aangeven waarom u graag jurylid wilt worden?