Pagina opties

Groter
RSS

Gemeente Westerkwartier roept leefbaarheidsprijs in het leven (30-10-2019)

Dit item is verlopen op 30-04-2020.

De gemeente Westerkwartier stelt een leefbaarheidsprijs in voor vrijwilligers die zich inzetten voor een duurzame samenleving. Er komt een jury- en een publieksprijs.

Verenigingen of individuen die zich bijzonder inzetten voor hun omgeving kunnen kans maken op de prijs. Nomineren kan vanaf april. De eerste uitreiking is in de zomer van 2020.

Prijzen

Er zijn twee verschillende prijzen. De juryprijs bestaat uit een oorkonde en een prijzenbedrag. De eerste prijs is €500,- de tweede €250,- en de derde €100,-. Daarnaast is er een publieksprijs. De tien genomineerden worden op social media bekendgemaakt. Via de website van de gemeente kunnen inwoners stemmen op hun favoriet. Op deze manier maken de genomineerden naast de juryprijs ook kans op €500,- (1e plaats) €250,- (2e plaats) of €100,- (3e plaats).

Summerproat

De leefbaarheidsprijzen worden jaarlijks uitreikt tijdens de ‘Summerproat’ bijeenkomsten, die een jaarlijkse traditie worden. De Summerproat is een informele bijeenkomst voor inwoners, verenigingen en andere geïnteresseerden samen met het bestuur en enkele ambtenaren van de gemeente Westerkwartier. Afgelopen juli werd de eerste bijeenkomst georganiseerd. Aanwezigen waren erg enthousiast over de setting. Nu is besloten om de Summerproat jaarlijks terug te laten komen als traditie in combinatie van de leefbaarheidsprijsuitreiking. De bijeenkomst vervangt de nieuwjaarsbijeenkomst.