Pagina opties

Groter
RSS

Gemeente Westerkwartier opent gemeentelocatie Leek weer (22-06-2020)

Vanaf 1 juli kunnen inwoners van de gemeente Westerkwartier weer terecht bij de gemeentelocatie in Leek.

Vanwege de coronacrisis was alleen de locatie in Zuidhorn open. Om de toenemende drukte op te vangen wordt ook de locatie in Leek corona-proof ingericht. Inwoners zijn per 1 juli op beide locaties voor burgerzaken zoals rijbewijzen en paspoorten welkom, nadat ze online een afspraak hebben gemaakt. Voor andere afspraken blijft het nodig dat inwoners telefonisch een afspraak maken, zodat maatwerk geleverd kan worden. Beide locaties zijn geopend van 08:00 uur tot 12:00 uur.

Coronamaatregelen

Vanwege de coronacrisis werd de locatie Zuidhorn speciaal ingericht om de dienstverlening binnen de coronaregels te leveren. De andere drie gemeentelocaties werden voor inwoners gesloten. Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld, neemt de drukte op de locatie Zuidhorn toe. Om te zorgen voor een betere verspreiding van de drukte gaat de gemeentelocatie in Leek weer open. Ook worden inwoners van het zuiden van de gemeente hiermee tegemoet gekomen.

Uiteraard worden in Leek ook coronamaatregelen getroffen om inwoners en medewerkers te beschermen. Zo is er plexiglas bij de balies, zijn speciale wachtruimtes ingericht en worden looplijnen aangebracht.

Bouwvak

Ook in de bouwvak (week 30, 31, 32) geldt dat deze twee locaties geopend zijn. Wel is er een beperkte telefonische bereikbaarheid in deze weken: van 08:00 uur tot 12:00 uur, in plaats van tot 17:00 uur. Voor jeugdzorg en noodgevallen blijft de gemeente bereikbaar.

Rest van het jaar

Tot 31 december 2020 zijn de locaties Leek en Zuidhorn ‘s ochtends geopend voor de dienstverlening aan de inwoners.