Pagina opties

Groter
RSS

Gemeente Westerkwartier betaalt mee aan zorgverzekering inwoners met laag inkomen (26-11-2019)

Dit item is verlopen op 26-01-2020.
Geld

Speciaal voor inwoners met een laag inkomen heeft de gemeente Westerkwartier samen met Menzis een zorgverzekering samengesteld: het Gemeentepakket. Hiermee willen we inwoners helpen goed en betaalbaar verzekerd te zijn.

Voordelen

Het Gemeentepakket geeft verschillende voordelen. De gemeente betaalt mee aan de zorgverzekering en Menzis geeft een collectiviteitskorting op de basisverzekering en de aanvullende verzekering . Daarnaast biedt de verzekering ruime vergoedingen voor brillen/lenzen, fysiotherapie, tandartskosten, enz. Als u kiest voor het pakket Garant Verzorgd 3, wordt het eigen risico ook vergoed.

Hulp bij het kiezen

Op www.gezondverzekerd.nl vindt u informatie over het aanbod en de vergoedingen van de zorgverzekering van de gemeente Westerkwartier. Voor hulp bij het kiezen en het overstappen biedt de gemeente een Overstapcoach aan.

De Overstapcoaches zijn donderdagmiddag 5 december beschikbaar van 13.00 - 16.00 uur op drie locaties in de gemeente:

  • Cultureel Centrum Zuidhorn (Jellemaweg 3)
  • Dienstencentrum Grootegast (De Schalck 1)
  • Akkerswaert Leek (Lindensteinlaan 44).

U kunt dan naar binnen lopen voor een vrijblijvend advies en voor ondersteuning bij het overstappen naar het Gemeentepakket.

In aanmerking

U komt in aanmerking als u een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm heeft. U kunt zich tot en met 31 december 2019 aanmelden. Menzis regelt dan de opzegging van de huidige zorgverzekering.