Pagina opties

Groter
RSS

Gemeente helpt gedupeerden Kinderopvangtoeslag (15-12-2020)

Bij de Belastingdienst zijn fouten gemaakt bij het toekennen van Kinderopvangtoeslag. Ouders/verzorgers hebben ten onrechte grote bedragen moeten terugbetalen. Daardoor zijn meerdere mensen in grote problemen geraakt. De gedupeerde ouders/verzorgers krijgen vergoedingen, maar die zijn niet altijd voldoende. Er kunnen bijvoorbeeld problemen zijn ontstaan rondom huisvesting, schulden, inkomen, zorg en de opvoeding van kinderen. De Rijksoverheid heeft aan gemeenten gevraagd samen te kijken hoe we de gedupeerden het beste kunnen helpen.

Hulp

Denkt u dat er fouten zijn gemaakt bij de toekenning van Kinderopvangtoeslag aan u, dan kunt u het volgende doen.

  • Doe melding bij de Belastingdienst
    Denkt u dat uw Kinderopvangtoeslag tussen 2005 en 2019 onterecht is stopgezet of heeft u te maken met (vermoedelijk) onterechte terugvorderingen? Belt u dan met het speciale Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag. De medewerkers van dit team zijn van maandag tot en met donderdag van 8.00 - 20.00 uur bereikbaar en op vrijdag van 8.00 -  17.00 uur via telefoonnummer 0800 - 23 58 358.
  • Komt u er niet uit? Bel dan de gemeente
    Bent u als inwoner van de gemeente Westerkwartier persoonlijk geraakt door de beslissingen van de Belastingdienst? Heeft u bijvoorbeeld schulden gemaakt of bent u door alle verwikkelingen uw baan kwijt geraakt? Neemt u dan contact op met de gemeente Westerkwartier. U kunt ons telefonisch bereiken op telefoonnummer 14 0594. U kunt ook een e-mail sturen naar info@westerkwartier.nl.