Pagina opties

Groter
RSS

De Energieke Club: samen voor een duurzaam Gronings sportklimaat (01-12-2020)

Ja, wij gaan samen voor een duurzaam Gronings sportklimaat!

  • Vindt jullie club een schoner klimaat ook belangrijk?
  • Wil jullie club ook inzicht hoe jullie energieverbruik lager kan?
  • Wil jullie club ook de energiekosten verlagen?

Doe dan mee met De Energieke Club!

Huis voor de Sport Groningen, de provincie Groningen, Energy Valley Topclub, Rabobank en  FC Groningen hebben de handen ineen geslagen om Groningse sportclubs te ondersteunen bij het verminderen en verduurzamen van hun energieverbruik.

Het doel is de energielasten van (buiten)sportverenigingen structureel terug te dringen door energiebesparing en het gebruik van duurzame energie. Dit is zowel goed voor milieu als voor clubkas!

Bij deelnemende verenigingen wordt als eerste een gratis energiescan uitgevoerd, waarna een rapportage met energiebesparingsadvies op overzichtelijke wijze wordt opgesteld. In dit rapport, dat met de vereniging besproken wordt, wordt onderscheid gemaakt tussen het zogenaamde “laaghangend fruit” (de onderdelen waar relatief snel en met minimale bijdrage energie bespaard kan worden) en een voorstel voor maatregelen waarvoor investeringen benodigd zijn.

Voor wat betreft grote investeringen worden verenigingen ondersteund bij het aanvragen van mogelijke subsidies en oriëntatie op financieringsmogelijkheden.

Waarom meedoen?

Omdat je dan als club bijdraagt aan een schoner klimaat en het levert geld op voor de clubkas om te besteden aan je primaire doel, het organiseren van sport en bewegen.

Meer informatie en aanmelden

Belangstellende sportverenigingen kunnen voor meer informatie contact opnemen met Egbert Bakker van Huis voor de Sport Groningen via e.bakker@hvdsg.nl.