Pagina opties

Groter
RSS

Commissaris van de Koning bezoekt innovatief Loonbedrijf Stuut (17-01-2020)

logo westerkwartier

Op 24 januari 2020 bezoekt de commissaris van de Koning, René Paas samen met de burgemeester en wethouders van het Westerkwartier het innovatieve loonbedrijf Lucas Stuut & Zn. v.o.f. in Zevenhuizen (Jonkersvaart 85). De pers is daarbij van harte uitgenodigd.

Arbeidsmarktbeleid

Het thema van het bedrijfsbezoek is ‘arbeidsmarktbeleid’. Dat past goed bij Stuut. Het loonbedrijf heeft een sterke relatie met MBO-opleidingen, zoals Nordwin College en in het bijzonder met AOC Terra en Abiant, waarbij het bedrijf regelmatig stagiaires van deze onderwijsinstellingen in opleiding heeft.

Precisielandbouw

Het loonbedrijf loopt voorop als het gaat om precisielandbouw. Het innovatieve bedrijf werkt met geavanceerde systemen die op basis van satellietbeelden, sensortechnologie en ICT planten de exacte behandeling geven die ze nodig hebben. Docent en kennismanager Benny Rijzebol geeft hierover uitleg in een korte gastles en plaatst de ontwikkelingen in de context van het Groenpact, de stikstofcrisis en samenwerking met scholen.

Rondleiding

Na de gastles is er tijd voor een rondleiding door het bedrijf. Daarbij laat het bedrijf de machines in de loodsen zien. Tijdens de rondleiding is een fotomoment gepland met René Paas. Het programma voor de pers

11.00 uur Ontvangst van de Commissaris van de Koning, René Paas, burgemeester en wethouders Westerkwartier en pers.
11.15 uur Presentatie door bedrijf en gastles precisielandbouw door Benny Rijzebol, aan het eind gelegenheid voor persvragen.
11.45 uur Rondleiding door de loodsen van het loonbedrijf, inclusief fotomoment René Paas. Gelegenheid voor persvragen.
12.30 uur Afscheid pers. U kunt bij het bedrijf parkeren. Bordjes zullen u de weg wijzen.