Pagina opties

Groter
RSS

Campagne “Heel Noord-Nederland Recyclet” groot succes! (27-10-2020)

Van 12 tot en met 18 oktober was het de Nationale Recycleweek. Het moment om extra stil te staan bij de recycling van afgedankte elektrische en elektronische apparaten, ook wel e-waste genoemd. Veel gemeenten in Noord Nederland deden mee aan de campagne “Heel Noord- Nederland Recyclet”, zo ook het Westerkwartier. In de provincie Groningen en Drenthe werd maar liefst 2500 euro ingezameld voor het goede doel.

Heel Noord-Nederland Recyclet!

Tijdens de Nationale Recycleweek organiseerde Virol samen met Weee Nederland en gemeenten in Noord Nederland de campagne “Heel Noord-Nederland recyclet!”. De Nationale Recycleweek viel voor Noord Nederland midden in de herfstvakantie en dat verklaart misschien wel het succes. Veel mensen kwamen naar de milieustraat om oude en kapotte elektrische apparaten in te leveren of boden deze langs de weg aan de milieuboer aan.  Kapotte tosti apparaten, een oude wasmachine.. Alles met een stekker kon worden ingeleverd.

Goed voor het milieu en voor het goede doel. Want de opbrengst van het elektronisch afval wat die week is ingezameld wordt gedoneerd aan twee goede doelen; Lutje Geluk en Wensstichting Drenthe. Beide goede doelen ontvangen een mooie cheque van €1250,-. Hiermee kunnen gezinnen voor wie dit niet van zelfsprekend is weer een dagje uit en komen er wensen uit van kinderen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Wat te doen met je oude en kapotte apparaten?

Nu de Nationale Recycleweek is afgelopen kunt u nog steeds afgedankte elektrische en elektronische apparaten gratis aanbieden aan de milieuboer. Is het apparaat te groot? Dan kunt u het inleveren op de milieustraat. De gemeente zorgt er het gehele jaar door voor dat deze apparaten op de juiste wijze gerecycled worden.

Jaarlijks verdwijnen duizenden kilo’s elektrische en elektronische apparaten in het huisvuil. Dat is ontzettend zonde! Het is en blijft belangrijk dat elektronisch afval op de juiste wijze wordt ingezameld en gerecycled. Deze apparaten bevatten veel waardevolle en schaarse grondstoffen. Nu worden deze grondstoffen grotendeels uit de natuur gehaald, maar het winnen van deze grondstoffen gaat niet zonder risico’s. In veel gebieden is sprake van kinderarbeid en geweld. Daarnaast zijn deze grondstoffen zeer schaars en raken de komende jaren op. Het hergebruiken van deze grondstoffen is dus écht heel belangrijk!