Pagina opties

Groter
RSS

Burgemeester Van der Tuuk sluit schuur in Grootegast vanwege illegale hennepteelt (26-11-2019)

Dit item is verlopen op 30-04-2020.
logo gemeente westerkwartier

Maandag 25 november is een schuur bij een woning in de omgeving van Grootegast voor een periode van zes maanden gesloten. In oktober van dit jaar werd hier door de politie een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld.

Damoclesbeleid

Burgemeester Ard van der Tuuk van de gemeente Westerkwartier heeft op basis van het Damoclesbeleid besloten de schuur bij de woning voor zes maanden te sluiten. Deze bestuursrechtelijke maatregel kan naast de strafrechtelijke maatregel van politie en openbaar ministerie worden opgelegd om de overlast en gevaarlijke situaties onmiddellijk op te heffen.

Duidelijk signaal

In thuiskwekerijen wordt illegaal drugs geteeld en meestal op illegale wijze stroom afgetapt. Dat leidt tot zeer gevaarlijke situaties. Burgemeester Ard van der Tuuk: “De sluiting van deze schuur bij de woning is een gepaste maatregel en een duidelijk signaal dat we dergelijke kwekerijen niet in de gemeente Westerkwartier willen hebben.”

Verdachte situatie melden?

Inwoners die melding willen maken van een verdachte situatie kunnen dit telefonisch doen via de politie, 0900-8844, of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.