Pagina opties

Groter
RSS

Burgemeester sluit woning in Marum vanwege illegale hennepkwekerij (14-05-2020)

Op last van burgemeester Ard van der Tuuk is donderdag 14 mei een woning in Marum gesloten voor de duur van zes maanden na de vondst van een hennepkwekerij.

De politie trof op 16 maart tijdens een controle de hennepkwekerij aan. In de woning bevonden zich 875 hennepplanten. Ook vond diefstal van stroom plaats. Daarnaast werden in de woning verschillende aan hennep gerelateerde goederen aangetroffen.

Sluiting om pand uit drugscircuit te halen

De gemeente Westerkwartier maakt gebruik van het Damoclesbeleid waarmee de strijd aange-gaan wordt tegen ondermijnende drugscriminaliteit. Woningen waarin harddrugs of wietplanta-ges worden aangetroffen kunnen op basis van dat beleid tijdelijk worden gesloten. Hennepplan-tages kunnen niet alleen voor overlast in de buurt zorgen, maar ook voor brandgevaar, omdat er vaak illegaal elektriciteit wordt afgetapt. De tijdelijke sluiting is onder meer om het pand uit het drugscircuit te halen. Burgemeester Ard van der Tuuk: “De sluiting van deze woning is een stevi-ge, maar gepaste maatregel en een duidelijk signaal dat we dergelijke kwekerijen niet in de ge-meente Westerkwartier willen hebben.”

Verdachte situatie melden?

Inwoners die in hun omgeving iets verdachts zien kunnen dit telefonisch melden via de politie, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.