Pagina opties

Groter
RSS

Bronzen plaquette ter ere van familie Baron (11-09-2019)

Op woensdagavond 11 september zal een bronzen plaquette in het BaronTheater in Opende worden onthuld. Met deze plaquette wordt de heer Jeen Baron, de eerste dirigent van Crescendo en Sid en Margaret Baron, waar het BaronTheater naar is vernoemd, geëerd.

Dertig familieleden en vrienden uit Amerika komen voor deze gelegenheid naar Opende. De onthulling zal om 19.00 uur plaats vinden, daarna zullen het Jeugdkorps en de Bicycle Showband Crescendo twee shows op het Kor Dijkstra plein verzorgen. De avond wordt afgesloten met een muzikaal event in het BaronTheater met de artiest Folkert-Hans. Belangstellenden zijn welkom.

Daarnaast zullen het Jeugdkorps en Bicycle Showband Crescendo op zondag 15 september een zomerconcert geven op Camping de Watermolen in Opende. Aanvang concert: 11.30 uur. Bezoekers wordt gevraagd hun eigen stoel mee te nemen. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar het BaronTheater.

Zoektocht naar roots

De Baron’s uit Amerika die nu naar Opende komen bestaan uit tweede, derde en vierde graad nazaten van de geëmigreerde familie Jeen Baron. Omdat er een zoektocht is naar de roots en de reden van emigratie van hun voorvader, zal voor de familie een speciale middag worden gehouden waar Hylke Speerstra, schrijver van het boek ‘Het Wrede Paradijs’, Okke Jansma die geëmigreerd is naar Australië, en de heer Bert Looper, directeur van Tresoar uit Leeuwarden uitleg gaan geven over dit onderwerp.