Pagina opties

Groter
RSS

Brief van de burgemeester (23-03-2021)

Ard van der Tuuk

Beste Westerkwartierders,

Het is lente! Het wordt lichter, de dagen worden langer, de bomen groener. Dat maakt ons vrolijk. We krijgen zin om naar buiten te gaan en nieuwe plannen te maken.

Maar deze lente lijkt alles anders. Een jaar geleden zette het coronavirus ons leven op z’n kop. Nog steeds moeten we ons aan veel maatregelen houden. Dat is moeilijk. Ouderen en jongeren voelen zich eenzaam. Ondernemers zien alles wat ze hebben opgebouwd, afbrokkelen. En het is nog niet klaar. Hoezo: nieuwe plannen maken…?

Toch durf ik optimistisch te zijn. Want ik zie soms mooie lichtpuntjes. Bijvoorbeeld in de gesprekken die ik voer voor #SamenDoor. U kunt die online bekijken en lezen in De Krant en De Streekkrant. Dan ziet u de veerkracht van onze inwoners. Neem het gesprek met ondernemer Janneke Bos uit Grootegast. De praktijk die zij begin vorig jaar startte, moest na drie maanden alweer dicht. Janneke zat niet bij de pakken neer. Zij ging solliciteren en vond een baan, zodat zij deze tijd financieel doorkomt.

Ik sprak ook met Isabeau Minnema uit Leek. Vorig jaar deed zij mee aan The Voice Kids. Nu volgt zij, zoals zoveel jongeren, thuis online lessen. Ze heeft het soms best moeilijk, maar toch maakt zij al plannen voor als dit voorbij is: dan gaat ze met haar VWO-diploma op zak haar talenten ontplooien. En ten slotte mijn gesprek met Gert Geerdink, die na 35 jaar afscheid nam van zijn huisartsenpraktijk in Marum, maar de komende periode helpt met het vaccineren van inwoners van de gemeente.

Als we nú volhouden, wordt het straks beter. Ik wens u veel sterkte en moed om door te gaan. De veerkracht van mensen als Janneke, Isabeau, Gert en zoveel anderen helpt ons verder. Samen met de vaccins biedt dat uitzicht op een mooie zomer, een ‘normaal’ leven en nieuwe plannen. #SamenDoor! 

Ard van der Tuuk

Burgemeester Westerkwartier