Pagina opties

Groter
RSS

Brief van de burgemeester aan onze jongste inwoners (16-03-2020)

brief

Beste kinderen,

Ik wil jullie wat meer vertellen over het Coronavirus. Jullie hebben hier vast wel berichten over gelezen en gehoord op het Jeugdjournaal, op school en thuis.

Er veranderen nu heel veel dingen en er worden bijzondere maatregelen genomen. Bijvoorbeeld dat je sportwedstrijden niet doorgaan en je thuis moet blijven als je verkouden bent. Hiermee willen we voorkomen dat er veel mensen ziek worden en tegelijk naar het ziekenhuis moeten.

Het betekent ook dat je een tijdje niet naar school hoeft. Ik begrijp dat dit voelt als een vakantie, maar dat is het eigenlijk niet. Ook vanuit huis valt er nog een heleboel te leren. Op die manier kunnen we elkaar niet ziek maken. Ik kan me voorstellen dat je je er een beetje zorgen over maakt. Ik begrijp dat goed, maar wil je ook vertellen dat er veel mensen keihard bezig zijn om alles zo snel mogelijk weer normaal te laten zijn. En dat gaat ons zeker lukken!

Wat ik van jullie vraag, is om niet in paniek te raken van gekke berichten, die je misschien leest op Facebook of Instagram. Dat helpt niemand en heel vaak kloppen dat soort berichten ook helemaal niet. Als er belangrijke informatie is, hoor je dat van de minister of natuurlijk van mij, de burgemeester. Je ouders of je meester of juf vertellen je daar over.

En heb ik nog vraag aan jullie: willen jullie misschien iets doen voor de mensen die thuiszitten en geen bezoek mogen ontvangen? Bel, mail of app wat vaker of maak een mooie tekening voor hen. Je verzint vast iets leuks dat anderen blij maakt.

Dank jullie wel. Samen kunnen we dit aan!

Groeten van de burgemeester,

Ard van der Tuuk