Pagina opties

Groter
RSS

Begroting 2021: goede ideeën zijn welkom! (03-03-2020)

Dit item is verlopen op 03-04-2020.
mannetje met geld

Het jaar 2020 is nog maar net onderweg en nu al gaat de gemeente beginnen met de begroting voor het jaar 2021. Daar hebben we onze inwoners bij nodig.

Want wat moet de gemeente Westerkwartier in 2021 gaan doen? Of wat juist niet, om op die manier geld te besparen. Wij willen u als inwoner uitdagen hier over mee te denken.

Woensdag 1 april vanaf 19.30 uur kunt u dan uw idee of ideeën aan de raadsleden presenteren. Dit doen we in de vorm van een korte presentatie en een infomarkt.

We beginnen met een bijeenkomst waarbij u uw idee(ën) presenteert aan de raadsleden. Aansluitend is er een markt. Raadsleden kunnen bij u langskomen in uw ‘marktkraam’ en zich daar laten informeren en overtuigen van uw idee. Natuurlijk stellen ze kritische vragen, maar u bent goed voorbereid! En wie weet, misschien komt u daar ook andere inwoners(organisaties) tegen die ook goede ideeën hebben waar u mee kunt samenwerken.

Vragen

 • Klinkt leuk allemaal, maar voor hoeveel geld mag ik een idee indienen?
  Het gaat in beginsel om goede ideeën en die willen we niet beperken met een maximumbedrag. Het idee is om de denkkracht van onze inwoners te gebruiken en over de haalbaarheid en betaalbaarheid kunnen we ons later buigen.
 • Mag ik ook een idee indienen namens een groep inwoners of organisatie?
  Natuurlijk, graag zelfs.
 • Ik heb een goed idee, maar ik kan 1 april niet aanwezig zijn. Kan ik ook op een andere manier mijn idee kenbaar maken?
  Erg jammer, maar ideeën aan de raad sturen kan natuurlijk altijd.
 • Wat gebeurt er dan na 1 april?
  Op woensdag 22 april spreekt de gemeenteraad over de ideeën die moeten worden opgenomen in de perspectiefnota voor 2021. In de perspectiefnota worden belangrijke nieuwe (financiële) ontwikkelingen vastgelegd. De perspectiefnota vormt de basis voor begroting 2021 die in november 2020 door de gemeenteraad wordt vastgesteld.

Meer informatie

De motiemarkt is in het gemeentehuis in Zuidhorn aan de Hooiweg 9 op woensdag 1 april 2020.

Het programma ziet er als volgt uit:

19.30    Opening & Welkom                             

19.40    Presentaties van alle ideeën
In een korte ‘pitch’ van maximaal 5 minuten worden alle ideeën gepresenteerd aan de raadsleden. Dit is bedoeld om even een totaaloverzicht te maken en natuurlijk om de raadsleden enthousiast te maken.

20.30    Markt
Nadat de raadsleden zijn geënthousiasmeerd is het aan u de beurt om kritische vragen te beantwoorden en hen nog verder te enthousiasmeren over uw idee. Raadsleden lopen bij uw ‘kraam’ langs om uw idee te adopteren. Des te meer partijen enthousiast zijn des te groter de kans dat uw idee wordt opgenomen in de begroting van 2021.

21.30    Afsluiting
Natuurlijk sluiten we even gezellig af met een borrel en kunnen we even napraten.

Nu al enthousiast? Geef u dan op via griffie@westerkwartier.nl, doe dit voor maandag 30 maart 12.00 uur.