Pagina opties

Groter
RSS

Astrid Schulting op één na beste Overheidsmanager van het jaar 2021 (18-11-2021)

Gemeentesecretaris Astrid Schulting is de op één na beste finalist van de Verkiezing Overheidsmanager van het jaar 2021. Na een nominatie in augustus en diverse gesprekken met de jury, is Astrid doorgedrongen tot de finale van de verkiezing. Daarop volgde een jurybezoek aan het Westerkwartier. Vandaag heeft de jury bekend gemaakt dat Cor Burgemeyer (directeur uitvoering klant en service, UWV) de winnaar is.

Motivatie van de jury

De jury is lovend over alle drie finalisten en gaf aan dat de keuze lastig was. Over Astrid zei de jury het volgende: “Astrid speelt een verbindende rol. Ze heeft een open, eerlijke en betrokken leiderschapsstijl. Ze overziet alles en benut de kansen.”

Felicitaties aan de winnaar

Burgemeester Ard van der Tuuk feliciteert de winnaar van de verkiezing van harte. Hij is blij met de landelijke erkenning van het talent van Astrid Schulting: “Astrid Schulting haalt het beste uit onze organisatie en medewerkers. Het is prachtig dat haar talent beloond is met een finaleplaats en dat ons mooie Westerkwartier gezien wordt. Voor ons is ze hoe dan ook een winnaar.”

Overheidsmanager van het jaar

De Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar volgt de beste managers van de Nederlandse overheid op de voet. Leidinggevenden met uitzonderlijke managementkwaliteiten en een stevige verantwoordelijkheid maken kans op nominatie en uitverkiezing door een zware vakjury. De Award Overheidsmanager van het Jaar is dé beloning voor krachtig overheidsmanagement en publiek leiderschap. De jury staat onder voorzitterschap van Jetta Klijnsma, commissaris van de Koning in Drenthe. Het thema van het jaar 2021 is ‘Met Veerkracht en Vertrouwen’.