Pagina opties

Groter
RSS

Alles over veilig wonen op Veilig Wonen Beurs in Tolbert (10-10-2019)

Dit item is verlopen op 10-04-2020.
logo veilig wonen beurs

De gemeente Westerkwartier organiseert samen met de woningcorporaties Wold&Waard, Huisvesting Vredewold en Wierden en Borgen, het Huurdersplatform Westerkwartier en de Veiligheidsregio Groningen de Veilig Wonen Beurs. De beurs is vrijdag 11 oktober aanstaande van 13.00-21.00 uur in De Postwagen, Hoofdstraat 53 in Tolbert. De toegang is gratis. Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi spreekt om 14.00 uur de bezoekers kort toe.

Aanbod beurs

Op de beurs staan ruim 20 standhouders, die informatie en materiaal bieden over veilig wonen in de ruimste zin van het woord. Bezoekers kunnen informatie vinden over onder meer brandveiligheid, het veilig maken van hun woning en inbraak- en valpreventie. Daarnaast kunnen bezoekers in een belevingscontainer van de brandweer ervaren hoe snel een brand om zich heen grijpt. Er staat een hennepcontainer, waarin bezoekers kunnen leren over de gevaren van een hennepkwekerij in de buurt. De politie staat er met de Mobiele Media Lab, waar mensen hun ervaringen kunnen delen over de communicatie met de politie. Ook zijn er filmpjes te bekijken over babbeltrucs, kinderveiligheid, voorkomen van inbraak en brand en computercriminaliteit. Ieder uur speelt een speelgroep een sketch over een veiligheidsonderwerp. Voor de bezoekers is er een goodiebag.

Bewust Wonen Weken

Om inwoners bewust te maken hoe ze veilig(er) kunnen wonen, organiseren de woningcorporaties en de huurdersorganisaties de Bewust Wonen Weken. Deze afspraak staat in de prestatieafspraken die de gemeente met de woningcorporaties en hun huurdersorganisaties heeft gemaakt. In de Bewust Wonen Weken wordt in oktober drie weken lang aandacht besteed aan de onderwerpen Duurzaamheid, Veiligheid en Leefbaarheid. Ieder jaar is één van deze thema’s het hoofdonderwerp. Dit jaar is het hoofdthema Veiligheid en is aansluiting gezocht bij de nationale Week van de Veiligheid. Als speciale actie is gekozen voor de organisatie van bovengenoemde beurs.

Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi: “We willen dat inwoners prettig en veilig kunnen wonen in het Westerkwartier. Een veilig thuis geeft een veilig gevoel. In ons coalitieakkoord staat dat het Westerkwartier een veilige gemeente is. De inzet van de gemeente is die veiligheid te waarborgen en waar nodig te vergroten. Aandacht voor en het organiseren van activiteiten voor inwoners zoals de Veilig Wonen Beurs, de campagne Bewust Wonen Weken en nationale Week van de Veiligheid dragen daar aan bij.

Meer informatie is te vinden op www.bewustwonenweken.nl.