Pagina opties

Groter
RSS

Aanvraag mantelzorgwaardering 2021 (31-08-2021)

sociaal werk de schans

Tussen 1 juli tot 1 oktober 2021 kunnen mantelzorgers, die langdurig en intensief zorgen voor iemand uit de gemeente Westerkwartier een aanvraag indienen voor een VVV-cadeaukaart ter waarde van 50 euro. De gemeente stelt de cadeaukaart beschikbaar als blijk van waardering voor de geweldige inzet van mantelzorgers. Ze nodigt mantelzorgers van harte uit de waardering aan te vragen.

Procedure aanvraag

In bovengenoemde periode kunt u een aanvraag indienen voor de VVV-cadeaukaart via het digitale aanvraagformulier ‘Mantelzorgwaardering’. Dit formulier vindt u vanaf 1 juli op de website van Sociaal Werk De Schans www.sociaalwerkdeschans.nl.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de mantelzorgwaardering gelden de volgende voorwaarden:

  • U zorgt langer dan 3 maanden en meer dan 8 uur per week (onbetaald) voor een naaste (partner, familielid, vriend of buur) die al langere tijd ziek is of hulpbehoevend;
  • Degene voor wie u zorgt (de zorgvrager) woont in de gemeente Westerkwartier;
  • U kunt maximaal één cadeaukaart per mantelzorger aanvragen.

De mantelzorgwaardering dient u elk jaar opnieuw aan te vragen. Op de website van Sociaal Werk De Schans kunt u alle voorwaarden vinden om in aanmerking te komen voor deze waardering.

Uitreiking mantelzorgwaardering

Tussen 8 en 12 november 2021, tijdens de ‘Week van de mantelzorg 2021’, reiken we de VVV-cadeaukaarten uit aan mantelzorgers, die de aanvraag volledig hebben ingevuld en in aanmerking komen voor de cadeaukaart. Zij ontvangen daarvoor begin november 2021 een uitnodiging per mail of per post. Bij ontvangst van de kaart is het belangrijk dat u zich kunt identificeren met een geldig rijbewijs, paspoort of ID-kaart.

Heeft u geen computer?

Mantelzorgers die geen computer tot hun beschikking hebben, kunnen ons tussen 1 juli en 1 oktober 2021 bellen. Samen met u vullen we het aanvraagformulier dan in. U kunt ons bereiken via telefoonnummer (0594) 745 620.

Kent u een mantelzorger?

Kent u een mantelzorger die het verdient om in het zonnetje te worden gezet? Dan kunt u ook samen met de mantelzorger de aanvraag indienen, tussen 1 juli tot 1 oktober 2021 via www.sociaalwerkdeschans.nl.