Pagina opties

Groter
RSS

Aanvraag mantelzorgwaardering 2020 (16-06-2020)

Van 1 juli tot 1 oktober 2020 kunnen mantelzorgers, die langdurig en intensief zorgen voor iemand uit de gemeente Westerkwartier een aanvraag indienen voor een VVV-cadeaukaart ter waarde van 50 euro. De gemeente stelt de cadeaukaart beschikbaar als blijk van waardering voor de geweldige inzet van mantelzorgers. Ze nodigt mantelzorgers van harte uit om de waardering aan te vragen.

Procedure aanvraag

In bovengenoemde periode kunt u een aanvraag indienen voor de VVV-cadeaukaart van 50 euro via het digitale aanvraagformulier ‘Mantelzorgwaardering’. Dit  formulier vindt u vanaf 1 juli op de website van Sociaal Werk De Schans; www.sociaalwerkdeschans.nl.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor de mantelzorgwaardering gelden de volgende voorwaarden:

  • U zorgt langer dan 3 maanden en meer dan 8 uur per week (onbetaald) voor een naaste (partner, familielid, vriend of buur) die al langere tijd ziek is of hulpbehoevend.
  • Degene voor wie u zorgt (de zorgvrager) woont in de gemeente Westerkwartier.
  • Er kan maximaal één cadeaukaart per mantelzorger aangevraagd worden.

De mantelzorgwaardering dient elk jaar opnieuw aangevraagd te worden. Op de website van Sociaal Werk De Schans kunt u alle voorwaarden vinden om in aanmerking te komen voor de mantelzorgwaardering.

Uitreiking mantelzorgwaardering

Tussen 9 en 13 november 2020, tijdens de ‘Week van de mantelzorg 2020’, wordt de VVV-cadeaukaart uitgereikt aan mantelzorgers die de aanvraag volledig hebben ingevuld en in aanmerking komen voor de cadeaukaart. Zij ontvangen daarvoor begin november 2020 een uitnodiging per mail of per post. Bij ontvangst van de kaart is het belangrijk dat u zich kunt identificeren met een geldig rijbewijs, paspoort of ID-kaart.

Heeft u geen computer?

Mantelzorgers die geen computer tot hun beschikking hebben kunnen tussen 1 juli en 1 oktober 2020 telefonisch contact met ons opnemen. Samen met u vullen we het aanvraagformulier dan telefonisch in. U kunt ons bereiken via tel. (0594) 745 620

Kent u een mantelzorger?

Kent u een mantelzorger die het verdient om in het zonnetje te worden gezet? Dan kunt u ook samen met de mantelzorger de aanvraag indienen.

Aanmelden

Van 1 juli tot 1 oktober 2020 via www.sociaalwerkdeschans.nl