Pagina opties

Groter
RSS

Aanslag gemeentelijke belastingen via Mijn Overheid (11-01-2021)

Eind februari verstuurt de gemeente Westerkwartier de aanslag gemeentelijke belastingen. We bieden u de mogelijkheid deze aanslag via MijnOverheid te ontvangen. U ontvangt de aanslag dan in de Berichtenbox van MijnOverheid. Hiermee willen wij de online dienstverlening aan onze inwoners vergroten.

Voordelen digitale aanslag

Het digitaal ontvangen van uw aanslag heeft een aantal voordelen:

  • Het is overzichtelijk en veilig; alleen u kunt bij uw gegevens doordat u moet inloggen met uw DigiD inlogcode.
  • U kunt uw aanslagen altijd en overal inzien.
  • We sparen het milieu omdat we minder papier gebruiken.

Aanmelden voor MijnOverheid en de Berichtenbox

Als u de aanslag gemeentelijke belastingen/WOZ-beschikking voor 2021 digitaal wilt ontvangen, kunt u zich registreren voor de Berichtenbox op http://www.mijn.overheid.nl. Hiervoor heeft u uw DigiD inlogcode nodig. Na registratie kunt u direct gebruikmaken van de Berichtenbox. Controleer na uw registratie onder instellingen of de gemeente Westerkwartier is aangevinkt. Zo niet, plaats dan het vinkje en klik onderaan de pagina op ‘bewaren’.

Als u zich voor 1 februari 2021 aanmeldt, ontvangt u eind februari de aanslag/beschikking voor 2021 via de Berichtenbox. U ontvangt een e-mail zodra de aanslag in de Berichtenbox staat. Hiervoor is het wel nodig dat u uw e-mailadres registreert bij MijnOverheid en dat de optie “melding bij een nieuw bericht in de Berichtenbox” aanstaat.

U bent al aangemeld bij de Berichtenbox?

Als u zich al eerder hebt geregistreerd voor de Berichtenbox, controleer dan bij de instellingen of de gemeente Westerkwartier is aangevinkt. Check ook of de optie “melding bij een nieuw bericht in de Berichtenbox’ aanstaat en of uw mailadres is ingevuld. U krijgt dan een e-mail zodra de aanslag in de berichtenbox van MijnOverheid geplaatst wordt. Klik na het wijzigen van uw instellingen op ‘Bewaren’. Eind februari ontvangt u de aanslag/beschikking voor 2021 via de Berichtenbox.

Als u zich niet registreert voor de Berichtenbox, ontvangt u de aanslag van 2021 per post.

Meer informatie

Meer informatie over de gemeentelijke belastingen vindt u op www.westerkwartier.nl/belastingen. Hebt u vragen over de gemeentelijke belastingen, dan kunt u een mail sturen naar belastingen@westerkwartier.nl of telefonisch contact met ons opnemen via 14 0594.