Pagina opties

Groter
RSS

Aanslag gemeentelijke belastingen via Mijn Overheid (31-01-2020)

Dit item is verlopen op 30-04-2020.
Meld je aan bij MijnOverheid

Eind februari verstuurt de gemeente Westerkwartier de aanslag gemeentelijke belastingen. We bieden u de mogelijkheid deze aanslag via MijnOverheid te ontvangen. U ontvangt de aanslag dan in de Berichtenbox van MijnOverheid. Hiermee willen wij de online dienstverlening aan onze inwoners vergroten.

Voordelen digitale aanslag

Het digitaal ontvangen van uw aanslag heeft een aantal voordelen:

  • het is overzichtelijk en veilig; alleen u kunt bij uw gegevens doordat u moet inloggen met uw DigiD inlogcode.
  • u kunt uw aanslagen altijd en overal inzien.
  • We sparen het milieu omdat we minder papier gebruiken.

Aanmelden voor MijnOverheid en de Berichtenbox

Als u de aanslag gemeentelijke belastingen/WOZ-beschikking voor 2020 digitaal wilt ontvangen, moet u zich registreren voor de Berichtenbox op http://www.mijnoverheid.nl. Hiervoor heeft u uw DigiD inlogcode nodig. Na registratie kunt u direct gebruikmaken van de Berichtenbox. Controleer na uw registratie of de gemeente Westerkwartier is aangevinkt. Zo niet, plaats dan het vinkje en klik onderaan de pagina op  ‘bewaren’.

Als u zich voor 5 februari 2020 aanmeldt, ontvangt u eind februari de aanslag/beschikking voor 2020 via de Berichtenbox. U ontvangt een e-mail zodra de aanslag in de Berichtenbox staat. Hiervoor is het wel nodig dat u uw e-mailadres registreert bij MijnOverheid.

U bent al aangemeld bij de Berichtenbox?

Als u zich al eerder hebt geregistreerd voor de Berichtenbox, controleer dan of de gemeente Westerkwartier is aangevinkt. Zo niet, plaats dan het vinkje en klik onderaan de pagina op  ‘bewaren’.

Eind februari ontvangt u de aanslag/beschikking voor 2020 via de Berichtenbox. U ontvangt een e-mail zodra de aanslag in de Berichtenbox staat.

Als u zich niet registreert voor de Berichtenbox, ontvangt u de aanslag van 2020 per post.