Pagina opties

Groter

Huisstijl

Logo gemeente WesterkwartierHet huidige logo van de gemeente Westerkwartier bestaat uit drie vierkanten met een uitsparing ter grootte van een kwartier en de tekst ‘Gemeente Westerkwartier'. Dit logo is speciaal voor de gemeente ontworpen en maakt onderdeel uit van de huisstijl.

Logo gebruiken?

Derden mogen het logo alleen gebruiken met toestemming van de gemeente. Neem hiervoor contact op met team Communicatie via 14 0594 of communicatie@westerkwartier.nl

Huisstijl handboek

Handboek huisstijl (pdf).

Logo (EPS, PNG)

Logo Westerkwartier.zip (2,68 MB)

Kleurencodes

Groentint Blauwtint Grijstint
RGB: R185 G203 B24 RGB: R89 G191 B239    RGB: R78 G77 B64
CMYK: c=30 m=0 y=100 k=o CMYK: c=65 m=0 y=0 k=0     CMYK: c=20 m=20 y=30 k=75
HEX: #B9CB18    HEX: #59BFEF HEX: #4E4D40
PANTONE 382 PANTONE 298    PANTONE 447 
SIGMA S 0575-G60Y SIGMA S 1050-B SIGMA S 8500-N

Alternatieve kleuren en fonts voor online

De gemeente wil graag dat online middelen voor iedereen goed leesbaar zijn. Voor optimaal kleurcontrast hanteert de gemeente een andere tint blauw en groen voor functionele elementen (knoppen, titels, icoontjes) op de website. De (HEX) kleurcodes hiervan zijn: #4990b5 (blauw), #8b9911 (groen). Grijs zorgt voor voldoende contrast en daarom is hiervoor geen alternatieve kleur nodig.

Het huisstijllettertype (font) is Fedra Sans in combinatie met Corbel. Beschikt u niet over deze fonts, dan kunt u gebruik maken van de gratis alternatieven: Ubuntu en Lato (Google fonts).

Betekenis logo

Bureaucombinatie Mixr/100pk: “De basis van het logo bestaat uit drie vierkanten met een uitsparing ter grootte van een kwartier. Ze vormen een abstracte W en een K die als een pijl naar het westen wijst. De ordening van de vormen verbeeldt de organiserende rol van de gemeente dichtbij de mensen. De beoogde ambitie en groei van de gemeente is terug te vinden in de kleuren: lentegroen staat voor het land en de natuur, frisblauw voor lucht en water. Donkergrijs verwijst naar de bodem en daarmee naar het nuchtere ‘met beide benen op de grond’ karakter van de gemeenteorganisatie en de verbindingen”.

Gemeentewapen

Het nieuwe wapen van gemeente Westerkwartier is ontworpen door de Hoge Raad van Adel. Zij zijn uitgegaan van een historisch ontwerp gebaseerd op de wapens van de vier voormalige gemeenten. De gemeente heeft het exclusieve recht ontvangen het wapen te voeren. Zonder toestemming van de gemeente mag het wapen dan ook niet door anderen worden gebruikt.

Gemeentewapen (pdf)

Betekenis gemeentewapen
De omschrijving van het ontwerp luidt: Gevierendeeld; I in azuur een schuinbalk in drie rijen geschaakt van keel en zilver, gaande over een schuinlinks geplaatste abtsstaf van goud met een velum van zilver; II in zilver een omgewende en omziende ridder in stalen wapenrusting, de helm gesloten en gepluimd, alles van dezelfde kleur als de wapenrusting, gezeten op een omgewend galopperend paard van sabel, getoomd, getuigd en gezadeld van natuurlijke kleur met een zadelkleed van zilver; III in zilver een kasteel van keel; IV in azuur een korenschoof van goud. Het schild gedekt met een gouden kroon van vijf bladeren en gehouden door een leeuw en een griffioen, beide van goud en getongd en genageld van keel.