Pagina opties

Groter

Abel Tasman erepenning

Wat is het?

De Abel Tasman erepenning is een onderscheiding die in bijzondere gevallen wordt toegekend. De Abel Tasman erepenning wordt uitgereikt aan een groep, een persoon of een organisatie die zich buitengewoon heeft ingezet voor de gemeente Westerkwartier. Deze verdiensten bestaan uit opvallende prestaties die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben. De officiële regels voor het toekennen van de Abel Tasman erepenning staan vastgelegd in een verordening.

Hoe is het ontstaan?

De erepenning is vernoemd naar de ontdekkingsreiziger Abel Tasman. Abel Tasman is een van de bekendste historische figuren uit het Westerkwartier. Dit historische figuur staat symbool voor voortvarendheid en het creëren van verbinding tussen verschillende werelden. Hij leert ons over grenzen te kijken en ambitieus te zijn om nieuwe horizonnen te ontdekken. De erepenning laat zien wat je kan bereiken met de juiste instelling.

Ontvangers van de Abel Tasman erepenning

Naam Datum Toelichting
dhr. Richard Kempthorne 15-02-2020  Richard Kempthorne heeft zich als burgemeester van de Nieuw-Zeelandse zustergemeente Tasman District sinds zijn aanstelling in 2007 vele jaren ingezet voor het in stand houden van de herinnering aan het bezoek van Abel Tasman aan Nieuw-Zeeland in 1642. Hij is de drijvende kracht geweest achter activiteiten die Abel Tasman betreffen. Op initiatief van Richard Kempthorne werden de relaties vanuit Nieuw-Zeeland tot stand gebracht en de verbondenheid tussen de gemeenten vastgelegd.